Opschoning / digitalisering personeelsdossiersOpschoning en digitalisering personeelsdossiers

Voldoe aan de AVG en laat de personeelsdossiers van uw school opschonen (en eventueel digitaliseren)

De privacy-wet AVG heeft als een van de belangrijkste uitgangspunten dat organisaties niet méér privacy-gevoelige informatie mogen bewaren dan strikt noodzakelijk voor het doel waarvoor die informatie wordt bewaard. Bovendien mag die informatie niet lánger worden bewaard dan absoluut noodzakelijk.
Het moge duidelijk zijn dat personeelsdossiers onder de werking van de AVG vallen. Dit betekent dat u de maximale bewaartermijnen van stukken uit dit soort dossiers goed in de gaten moet houden en de dossiers tijdig moet schonen. Dit geldt zowel voor dossiers van personeel in dienst, als personeel dat is vertrokken. Bij overtreding kunnen hoge boetes volgen.

Waarom Jadis scholen hierbij kan helpen

Jadis heeft, als full-service-bureau voor archivering, brede ervaring in selectie en vernietiging van archieven binnen onderwijsinstellingen. Wij kennen de regelgeving en selectielijsten voor uw type school en weten welke wettelijke minimale en maximale bewaartermijnen gelden. Daarbij hebben we veel expertise in het schonen van personeelsdossiers. Een mooie combinatie, nietwaar? Jadis helpt u daarom graag om uw dossiers op orde te brengen.

Meteen ook maar digitaliseren?

Als we dan toch de dossiers 'onderhanden nemen', dan is dat wellicht een goed moment om deze meteen te digitaliseren. Zo tovert u altijd snel en gemakkelijk de juiste stukken boven water. Als uw onderwijsinstelling een HR-systeem heeft (AFAS Profit, Raet Youforce, HR2day etc.), dan kunnen de digitale stukken daarin worden opgenomen. Ook dit kan Jadis voor u verzorgen. Het scannen gebeurt met een hoog-volume-scanner en uiteraard voeren we dit uit conform de eisen van de Belastingdienst en de Archiefwet.

Op uw locatie of bij ons? Beide is mogelijk

Het voordeel van de eerste optie is dat u de dossiers tijdens het schonen (en eventueel digitaliseren) steeds beschikbaar heeft. Het voordeel van de tweede optie is dat u geen werkplek hoeft in te richten voor onze medewerker. We nemen de dossiers mee en voeren de werkzaamheden bij ons uit. Uiteraard nemen we daarbij de gepaste voorzorgsmaatregelen. Na afloop ruimen we de dossiers weer bij u in. De keuze is aan u!

Korting op het tarief t/m 31 december 2020

Jadis biedt u een corona-korting van 10% aan op het tarief, geldig t/m 31 december 2020. Helemaal een reden dus om nu de personeelsdossiers op orde te brengen!

Is uw interesse gewekt?

Vraagt u dan gerust een geheel vrijblijvend gesprek of een vrijblijvende offerte aan.
Bekijk onze contactpagina en onderneem vandaag nog actie!